marți, 20 mai 2008

we are all made of stars

cu toti suntem facuti din mii de stelute stralucitoare. celulele noastre sunt mici stelute care calatoresc in propriul univers. we are all made of stars. cu toti suntem diferiti, unici, ca un cer senin, instelat dintr-o frumoasa noapte de vara. iti mai aduci aminte cand erai copil si te uitai cu curiozitate si teama la bolta cereasca? cand iti dadeai seama ca esti atat de mic pe pamantul asta, ca un bob de nisip ratacit intre alte mii si mii de boabe si totusi cu insemnatatea ta in acest spatiu.
imi plac stelele, luminile lor calde si palpaitoare, necunoscutul care se ascunde in ele, imensitatea spatiului. cand merg vara in vama veche de acolo de pe plaja privesc noaptea la cerul instelat. e atat de frumos.
nu sunt o pasare de noapte, prefer ziua, lumina, orasele mari, agitatia cotidiana. ma bazez mult pe simtul vizual, am ochi ageri, scanteietori, luminosi. am retineri atunci cand merg in darkroom-uri, ma acomodez greu si cu mare teama acelui loc dark, insa dorinta si tentatia sunt mari mari decat temerile si intru in jocul placerii. devin un vanator dar si o prada. nu ies pana nu sunt devorat, consumat, satisfacut.
francezi au o vorba numai a lor l'heure bleu, este acel scurt moment al zilei cand se intuneca, acea lumina crepusculara care se stinge in departare. guerlain a redat superb aceasta stare misterioasa, invaluitoare in parfumul l'heure bleu. iubesc parfumurile guerlain sunt cu totul speciale.

Niciun comentariu: