marți, 6 ianuarie 2009

dexter

de cateva zile ma uit la serialul dexter. bine realizat, incitant ca subiect, m-a captivat de la primul episod. dexter este un criminal in serie care omoara alti criminali si culmea, lucreaza in cadrul politiei. ucide cu sange rece, premeditat, studiindu-si victimele, nelasandu-le nici o sansa de scapare. este un adevarat justitiar. odata ajunsi in mainile lui dexter, legati bine cu folie de plastic, dupa recoltarea de pe obraz a picaturii de sange ca trofeu si prezentarea acuzatiilor, singura eliberare acordata este moartea. chiar daca uneori a fost pe punctul de a fi descoperit, pus in fata unor situatii neprevazute pe muche de cutit, dexter gaseste intotdeauna o solutie ingenioasa de a scapa basma curata. cu toate ca dexter este un criminal care isi traieste viata intr-o dualitate continua, ascunzandu-se in spatele mastilor, te face sa-l iubesti, sa-i dai dreptate, sa fii de partea lui. el insusi recunoaste ca este un monstru, un demon insetat de sange. flash back-urile din trecut si trauma traita in copilarie in care a fost martorul masacrarii mamei, revin sistematic ca o justificare dar si pentru a-i prezenta multifatetata personalitate.
intamplator la un chiosc de ziare am gasit cartea "duios demonicul dexter" care a inspirat producerea acestui serial. am si soundtrack-ul care suna foarte bine, exact pe masura serialului. pentru ca atunci cand imi place un film vreau sa am, daca se poate, totul: filmul, cartea si muzica. sunt doar un colectionar rafinat.
diabolic si duios, indraznet si fascinant, un adevarat tur de forta macabru, criminal de amuzant si mortal de inteligent, dexter este, poate, primul criminal in serie care ne acapareaza toata dragostea.

Niciun comentariu: