miercuri, 21 ianuarie 2009

damages

trust no one. aceasta este ideea de baza a serialului damages. structura celor 13 episoade ale primei serii este formata dintr-un puzzle foarte bine construit, o impletire elaborata a prezentului cu trecutul. pe masura ce serialul inainteaza ne sunt prezentate cat mai multe evenimente, lucrurile incep sa se puna cap la cap, totul convergand catre dezlegarea unui caz important. actiunea filmului graviteaza in jurul acestui caz de frauda, coruptie, un posibil proces, martori, marturii, crima si chiar sinucidere. ne este prezentat gradual tot mecanismul justitiei americane, comportamentul celor implicati si conexiunile intre personaje. din toata aceasta complexa conspiratie, adevarul va iesii la suprafata. actiunea se desfasoara la new york. rolul principal este interpretat fenomenal de catre glenn close. ea joaca rolul unei avocate manipulatoare care face tot posibilul ca sa castige acest proces. tot acest caz periculos incorporeaza multe personaje, fiecare avandu-si importanta sa. viata personala si jobul a celor implicati devin un tot unitar inglobandu-se reciproc, limita dintre ele devenind aproape inexistenta. puterea, influenta, deciziile si tot acest intortocheat joc de culise, constituie factori decisivi in evolutia naratiunii.
damages este un serial inteligent construit, iar desfasurarea actiunii te tine pe muche de cutit pana la ultimul episod care inchide bucla multiplelor evenimente, puzzle-ul fiind descifrat.
a doua serie doar ce se difuzeaza la americani. bine ca a doua zi apare pe net si pot fi la curent cu noile episoade ale acestui serial. astept cu nerabdare sa vad cum va evolua actiunea si in ce directie vor merge lucrurile in a doua serie. asa cum spuneam la inceput: trust no one.

Niciun comentariu: