sâmbătă, 6 noiembrie 2010

mega constructions

celebrul brand german de imbracaminte pentru tineri new yorker a inaugurat ieri un nou magazin in piata unirii. noua reprezentanta este foarte mare, cred ca este cel mai lung magazin de haine de la noi, are un design frumos de clubbing, destul de futuristic, colorat, multe haine. mi-a placut ideea si efectul pistelor ce strabat in lung plafonul magazinului, raze de lumina in diferite culori ce tasnesc cu viteza precum masinile de cursa, fascicule colorate ce danseaza ametitor si ritmic intr-un sci-fi efect. intruna din camere pe un perete este un mare panou ondulat din plastic argintiu ce creaza un efect distorsionat de oglinda tridimensionala, te vezi multiplicat ca intr-un miraj. constat ca treptat piata unirii isi recapata faima de zona comerciala ultracentrala, pierduta odata cu aparitia mallurilor, cu ajutorul brandurilor ce deschid noi magazine in acest loc. la anul celebrul brand suedez de imbracaminte h&m va deschide un magazin aici.
am vazut un documentar interesant britain's new railway despre constructia celei mai noi cai ferate din marea britanie high speed one pentru trenuri de mare viteza, respectiv eurostar, ce leaga londra de paris. lucrarile au durat 9 ani, s-au contruit cele mai lungi poduri de beton din lume pentru trenuri, 47 km de tuneluri sapate in roci dure sau sub rauri si refacerea in totalitate a garii st pancras. rezultatul este o adevarata opera de arta arhitecturala ultramoderna ce deserveste milioane de oameni.
luna asta vor fi lansate noile albume take that in formula initiala de cinci membri, duffy, norah jones, sting live in berlin.

Niciun comentariu: