duminică, 7 noiembrie 2010

la collection couturier parfumeur

dior va lansa o noua colectie exclusiva a zece ape de colognie numita la collection couturier parfumeur, semnata de parfumierul francois demachy. cele zece colognii ilustreaza viata fondatorului casei, faimosul christian dior. colectia este compusa din reeditarea a trei parfumuri masculine: eau noire, bois d'argent, ambre nuit si sapte noi: mitzah, vetiver, granville, leather oud, new look 1947, cologne royale si milly-la-foret. vetiver si leather oud sunt parfumuri masculine, cologne royale este potrivit pentru ambele sexe, restul sunt destinate doamnelor.
eau noire apartine grupului olfactiv oriental-fougere, contine note ierboase-condimentate de salvie. intreaga compozitie se deschide cu arome placute si proaspete de anis, continua cu chimen, lavanda, cedru virginia, cafea iar baza este calda si usor pudrata de piele, violeta si vanilie. bois d`argent este un parfum lemnos-chypre-aromatic, mirosind uscat si proaspat, contine feriga, fructe de ienupar, iris pudrat. notele de mijloc sunt dulci-lemnoase cu o aroma intensa de tamaie, smirna somaleza, patchouli, iar baza adauga caldura si senzualitatea data de vanilie, mosc, ambra, miere, piele, rasini. ambre nuit este o colognie orientala, rafinata, indrazneata, sofisticata, aduce un pasionat si senzual aranjament parfumat. se deschide cu note proaspete, luminoase de grepfrut, bergamota, ca o captivanta uvertura, apoi combina imbatatorul trandafir cu inflacaratul piper roz. notele calde ale ambrei rotunjesc intreaga compozitie, lasand un efect seductiv.
cologne royale inspirat din apele de colognie traditionale este un parfum de citrice, neroli si mosc alb. new look 1947 este caracteristic florilor albe, mai ales tuberozei, insa contine de asemenea ylang-ylang, iris, trandafir de damask, iasomie sambac, bujor, vanilie si benzoina. mitzah este numit dupa prietena si muza lui dior, mitzah bricard. este o mireasma eleganta, feminina, misterios orientala, condimentata cu note de coriandru, trandafir, scortisoara, labdanum, vanilie, patchouli, tamaie. neobisnuit pentru un parfum destinat femeilor, granville este aromatic, ascutit, patrunzator, rece precum un vant dintr-un oras normandian unde christian dior si-a petrecut copilaria. contine note de mandarina, lamaie, cimbru, rozmarin, ace de pin, piper negru, lemn de santal. leather oud combina perfect in mod elegant note animalice de piele si zibeta cu nobile nuante lemnoase de patchouli, lemn de santal, mesteacan, cedru, vetiver, iar cardamomul, cuisoarele, amyris, ambra, labdanum completeaza aceasta compozitie calda. vetiver este un parfum liniar din esenta pura de vetiver haitian fuzionat cu aroma de cafea sud americana, intensiv si masculin. milly-la-foret este numit dupa un mic oras din apropierea parisului, orasel cu multe gradini florale in care christian dior obisnuia sa petreaca mult timp impreuna cu mama lui. este o aroma curata floral-mosc, ca o plimbare racoritoare prin padure.
designul sticlelor a fost conceput de catre hedi slimane. intreaga colectie couturier parfumeur este disponibila in flacoane de 125, 225 sau 450 ml.

Niciun comentariu: