vineri, 13 martie 2009

poison

cand eram copil ma jucam cu alti copii de la bloc un joc de-a prinselea care se numea sticluta cu otrava. isi mai aduce aminte cineva?
de mic mi-au placut mirosurile puternice, imbatatoare, floral-orientale, otravurile. incantatorul parfum al crinilor, tuberozelor, iasomiei sau regina noptii, toate aceste miresme ametitoare imi tulbura simturile, ma atrag si ma farmeca in mod deosebit.
unele parfumuri s-au nascut din mituri. misterioase, carismatice, seducatoare si de neuitat, aceste exceptionale arome ne contureaza personalitatea, dau o nota distincta si ne poarta gandurile spre taramuri exotice. avem nevoie de doar cateva fasuri din splendida alchimie si imediat parfumul isi va dezvalui voalul inmiresmat ca o vraja, facandu-ne dependenti de el.
casa dior a creat de-a lungul timpului 5 luxuriante parfumuri din seria poison, fiind captivante, indraznete, tulburatoare, adevarate arme ale seductiei. au inceput in '85 cu poison, un amestec aromat, spicy, floral-fructat, cu note de tuberoze, fructe de padure negre, ambra si mosc. a urmat in '94 tendre poison, un subtil paradox luminos, impulsiv si tandru, o interpretare mai delicata a otravii. in '98 iese hypnotic poison, un parfum letal, extravagant, provocator, fascinant, obsesiv, diabolic, misterios, construit din acorduri intense ambrat-floral-lemnos, vibrant, opulent si veninos. in 2004 apare pure poison, un deliciu de pura seductie, fresh, senzual, fascinant, avand delicate note florale de bergamota, iasomie, flori de portocal, gardenie, ambra si santal. ultima otrava din seria poison este midnight poison. lansat in 2007 este un parfum construit pe tema cenusaresei si al trandafirului negru. avand note de mandarina, bergamota, trandafir de damasc, chihlimbar, patciuli si ambra, pretiosul elixir floral-oriental degaja senzualitate si un farmec irezistibil dar ambiguu.
parfumul este otrava inimii, spunea paul velery. mai mult chiar, parfumul este o provocare, seductie, vraja, o otrava ametitoare, autentica, devastatoare si nu in ultimul rand fatala.
cine nu a vazut splendidul film perfume: the story of a murderer, realizat dupa romanul de mare succes a lui patrick suskind, care descrie tulburatoarea poveste a lui grenouille despre propria pasiune a mirosurilor, devenind obsedat de crearea elixirului ideal, un parfum care sa seduca instantaneu pe oricine ii intra in raza de actiune. in cautarea ingredientelor potrivite, grenouille este irezistibil atras de parfumul natural al unor tinere fete si nu va ezita sa le ucida pentru a le fura mirosul. actiunea este plasata in franta secolului XVIII.
for the seductress within, a metamorphosis of extraordinary sensuality.

Niciun comentariu: