vineri, 28 noiembrie 2008

six feet under

am vazut serialul six feet under. este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut pana acum. m-a marcat. este atat de realist, de explicit. filmul prezinta viata familiei fisher si a altor oameni care au legaturi cu ei, fie rude, prieteni, colegi sau parteneri. daca ar fi sa simplific serialul descrie viata si moartea, insa cum lucrurile sunt cu mult mai complexe de atat, ne sunt aratate toate situatiile, starile, sentimentele, problemele si momentele frumoase de fericire prin care trec personajele, de fapt viata in toata complexitatea ei. totul se invarte in jurul vietii si a mortii. lucrurile nu sunt deloc simple, insa toti lupta pentru a trece peste orice problema.
mi-au placut in mod deosebit nate si keith, ah ce barbati. am plans cand nate a murit. frumoasa relatia dintre david si keith. filmul face un foarte bun lobby comunitatii gay pentru ca prezinta lucrurile asa cum sunt in realitate, cu toate partile bune si rele.
finalul este genial, claire isi inchipuie vizionar ce se va intampla in viitor si mai ales cum vor murii toti membrii familiei, toata aceasta proiectie se deruleaza acompaniata de superba melodie breathe me.

Niciun comentariu: