duminică, 30 august 2015

me gusta la paella

marti am fost la lidl de am cumparat pentru o prietena fana mancare spaniola crochete cu hribi, tortilla con bacon, paella, salam chorizo picante, salam spaniol fuet, branza mahon, masline negre fara samburi, masline verzi cu ansoa, snackuri din porumb, sos picant piri-piri, seara am fost la ea de i le-am dus si a gatit paella, tortilla si crochetele cu hribi, au fost delicioase. interesant faptul ca dupa ce am mancat atatea bunatati nu ma simteam incarcat ca dupa mancarurile romanesti. mancarea spaniola e mai usoara. joi m-am intalnit cu mama care mi-a adus varza dulce cu carne si ardei umpluti o bunatate. azi m-am intalnit cu un amic american pe care il stiu de mai multi ani, ne-am plimbat pe calea victoriei, piata victoriei, kiseleff, arcul de triumf, am intrat in herastrau, gradina japoneza, pe malul lacului pana la debarcader, apoi ne-am intors la el acasa si l-am futut. am atipit amandoi pe canapea tinandu-ne de mana, eram obositi. apar noile parfumuri armani code special blend, azzaro pour homme intense, dolce & gabbana the one for men eau de parfum, habit rouge dress code guerlain, sauvage dior, tommy hilfiger bold; armani code satin, carven l'absolu, thierry mugler angel passion star. seria 3 hannibal s-a terminat. am vazut documentarul world's busiest railway despre chhatrapati shivaji terminus din mumbai (4 parti). ascult editors.

luni, 24 august 2015

saptamana iberica la lidl

la lidl este saptamana iberica, au adus multe bunatati, adevarate delicatese, specialitati de branza, fructe de mare, salam, sunca, masline, paella, tortilla. mi-am luat o cutie de gazpacho care este o supa rece de legume cu ulei de masline extravirgin, o cutie de masline verzi umplute cu ansoa, desert cu crema caramel, salam presat, crenvursti polonezi, pate cu ficat de pui si porc, branza in stil italienesc, cascaval, iaurt, lapte batut, lapte, biscuiti cu crema de cacao, biscuiti cu jeleu de zmeura inveliti in ciocolata, napolitane cu crema de alune de padure, ciocolata, suc multivitamine. saptamana trecuta a plouat trei zile, a fost frig, parca venise brusc toamna, a trebuit sa-mi pun pulover si geaca, de ieri s-a facut iar frumos, soare. duminica am ajuns in parcul titan, m-am plimbat pana la pod, l-au renovat frumos, au pus cismele cu apa potabila pe marginea lacului. azi am mers intr-o zona unde nu ajunsesem niciodata pana acum, pe singura strada cu scari din bucuresti de pe dealul filaret. departamentul barbati de la h&m afi cotroceni a fost extins cu cativa metri, acum arata mai bine. mi-am luat un tricou henley logg visiniu cu menecile raglan bleumarin din colectia timeless apparel. de la dm mi-am luat un sampon antimatreata power effect balea man, un gel de dus tropical sunshine cu portocale si mango, un balsam de buze crazy raspberry. am vazut documentarele flying to the end of the earth (3 parti), genius of the ancient world: buddha, socrates, confucius (3 parti), return of the giant killers: africa's lion kings, carol klein's plant odysseys: roses, tulips, iris, waterlily. ascult travis.

luni, 17 august 2015

basic t-shirt in vibrant colors

vineri am dat o tura prin megamall, de la h&m mi-am luat un pulover logg tricotat bleumarin pentru toamna. cand se va racori o sa-l port. sambata am mers in ikea, mall baneasa si carrefour feeria. de la h&m man mi-am luat doua tricouri basic divided blue unul mov, altul visiniu, foarte frumoase culorile, se asorteaza cu jeansi albastri, negri sau pantaloni bleumarin. tricourile uni le port tot timpul anului indiferent de anotimp, in functie de starea pe care o am atunci. azi am mers la h&m lipscani si mi-am luat un tricou basic albastru din colectia conscious, un set de 4 sosete scurte rosu-bleumarin, iar la pull&bear unirea am gasit la reduceri jeansi regular fit albastru inchis numai buni pentru toamna care va veni. am vazut documentarele atlantic: the wildest ocean on earth (3 parti), coast series 10 (6 parti), wild antarctica.

joi, 13 august 2015

bonjour, fericire!

este foarte cald atat ziua cat si noaptea, parca zici ca suntem la tropice. uneori adie vantul si atunci e mai suportabil. bine ca sunt zone cu umbra, copaci, mazagine cu aer conditionat, ca altfel o iei razna de la atata soare. sambata am fost la un party de ziua nepoatei mele, la fratimiu in pipera, am mancat multa carne la gratar, salata de rosii cu branza, sos de iaurt cu castraveti si tort. luni am fost la amicul meu din mogosoaia, am mers descult prin gradina, m-am jucat cu catelusele, el a gatit cartofi fierti cu sos din ceapa, ardei gras, rosii si plante aromatice, toate prajite, a facut suc natural din mere si pere la un robot prin presare, am dormit la el peste noapte si chiar am dormit bine. e frumos sa locuiesti la casa. de la h&m lipscani mi-am luat pantalon bleumarin slim fit din noua colectie pentru toamna, iar de la c&a sun plaza un tricou albastru cu imprimeu alb honolulu golden coast. la anticariatul de pe doamnei am gasit doua carti interesante: alain de botton - eseuri de indragostit (humanitas fiction) si jamie cat callan - bonjour, fericire! micile secrete ale marilor bucurii (editira ponte). in aceasta viata nu exista decat o singura fericire, sa iubesti si sa fii iubit. francezii au o vorba: joie de vivre, care inseamna sa iubesti viata, sa iubesti oamenii, sa iubesti faptul ca traiesti, ca te simti viu, sa zambesti, sa fii tu insuti si sa te arati recunoscator pentru toate lucrurile frumoase din viata ta, sa te simti multumit de tine insuti. apar noile parfumuri amor amor mon parfum du soir cacharel, clinique aromatics in black, john varvatos dark rebel for men, sauvage dior. am descoperit doua trupe noi: on an on si the mynabirds. am vazut documentarul earth's natural wonders: living on the edge (2 parti). au inceput trei seriale noi, am vazut episodul pilot: blindspot, lucifer, minority report.

marți, 4 august 2015

greierii canta toata noaptea serenade de amor

racoarea noptii intra in valuri pe fereastra deschisa. in linistea noptii aud greierii cu canta toata noaptea serenade de dragoste doar de ei stiute. cantecul lor seamana cu niste fluiere melodioase ritmate cri-cri la nesfarsit. azi am trecut prin herastrau, mall promenada unde sus pe terasa am baut un caffe latte cu un prieten, mall baneasa de unde mi-am luat jeansi albastru inchis cu cusatura rosie pull&bear regular pentru toamna din noua colectie, vin turnati pe mine. la douglas am testat noul parfum ch men prive carolina herrera imi place ca e lemnos, condimentat, cu acorduri de piele, are o nota de fum in fundal, oriental, elegant. pe seara am dat o tura prin centrul vechi, am intrat in h&m lipscani, de la anticariat mi-am luat un album de arta claude monet - masterpieces of art, imi plac mult picturile lui, m-am intors pe calea victoriei, iar la final am dat o tura in gradina icoanei. ascult albumele kasabian, imi place foarte mult muzica lor si pacat ca nu-i vad live la summer well, kula shaker, the maccabees noul album e foarte misto, supergrass. aerul racoros al noptii ma invaluie ca o matase iar greierii canta serenadele lor de amor.

duminică, 2 august 2015

man of simple pleasures

a fost foarte cald toata saptamana, aerul frigea, insa aseara a plouat si s-a racorit simtitor. serile trecute am vazut un film ce mi-a placut mult: suite francaise. filmul prezinta povestea de amor dintre o tanara frantuzoiaca si un ofiter neamt, intr-un sat francez in timpul ocupatiei germane la inceputul celui de-al doilea razboi mondial. astfel fata este prinsa intre sentimente si datoria fata de tara, fiind constienta ca povestea cu inamicul nu poate avea un viitor fericit. alege sa-l salveze pe un luptator al rezistentei franceze si atunci cand nu se astepta este ajutata de ofiterul german. in alta seara am revazut filmul big eyes. azi am dat o tura prin megamall, de la h&m mi-am luat la reduceri tenisi din panza cu imprimeu floral. apar noile parfumuri armani code satin, gianfranco ferre camicia 113, olympea extrait de parfum paco rabanne, strictly for men jil sander, nuit d'issey parfum issey miyake. muzici noi am: destroyer, the maccabees, natalie imbruglia, un ep elbow, un ep vanessa carlton, placebo b-sides.