marți, 26 noiembrie 2013

prima ninsoare

ninge in bucuresti de cateva ore, este iarna in toata regula. zapada se topeste in contact cu solul insa la noapte vor fi temperaturi negative si atunci se va asterne un covor alb, pufos. ne-a luat cam devreme iarna anul asta, inca nu mi-am scos din cutii ghetele, fesul, manusile si nu m-am obisnuit cu ideea de iarna. azi am dat o tura prin sun plaza, de la h&m mi-am luat un tricou simplu albastru deschis cu un buzunaras in partea inimii, il stiam de ceva timp si mi-am zis ca daca nu il iau acum nu-l voi mai lua niciodata. imi place ca din fiecare colectie sa-mi iau macar un articol. am primit cateva sticle de parfum: bleu de chanel, contradiction for men calvin klein, declaration cartier, l'eau bleue d'issey pour homme issey miyake, le male jean-paul gaultier. muzici noi am: austra, boyzone, dido, gabrielle, gary barlow, manic street preachers, the bamboos.

duminică, 24 noiembrie 2013

gaudeamus, cartile iernii

am ajuns de doua ori la targul de carte gaudeamus de la romexpo in pavilionul central, mi-am luat cateva carti pentru ca aici editurile isi permit sa le vanda cu o mica reducere din pret fata de librarii. din colectia care imi place mie top 10+ polirom: andrei makine testamentul francez, virginia woolf doamna dalloway, franz fafka america, umberto eco cum ne construim dusmanul, michel houellebecq harta si teritoriul, iar de la nemira sapte povesti de calatorie. mi-am facut provizia de citit pentru iarna. inevitabil am dat cate o tura prin mallurile baneasa, promenada, afi, care au devenit aglomerate, de la bershka mi-am luat pantaloni conici bleumarin, imi vin turnati, la h&m am gasit un pulover gros bleumarin cu 3 nasturi la gat, pusesem ochii pe el mai demult si am avut norocul sa-l gasesc la pret redus, iar de la kaffa o cutiuta metalica mica cu far marin. vor apare noile parfumuri gres lumiere noire si lumiere rose, ck one red for her si ck one red for him calvin klein, eau de lacoste sensuelle. afara ploua, se strica vremea.

luni, 18 noiembrie 2013

shopping is cheaper than therapy

dupa frumoasele zile insorite de toamna tarzie, vremea s-a racorit considerabil si a devenit gri, apasatoare, monocroma. incerc sa aduc culoare in viata mea, energie pozitiva, lucruri frumoase care imi plac si de care ma bucur. beau cola intr-un pahar ikea cu buline colorate. mi-am luat de la h&m unirii un pulover pepit tricotat cu guler mai inalt, din h&m man baneasa o camasa regular in carouri bleumarin-rosu-alb din bumbac pufos, merge foarte bine purtata cu jeansi albastri, de la c&a promenada o camasa in carouri negre-gri pe care o port cu pantaloni negri, de la h&m home lipscani un pahar din sticla suport lumanare rosu cu interiorul alb in care am pus ulei esential de lavanda, imi miroase frumos in camera. intr-o seara am ajuns in mallul din militari, stiu acolo un magazin cu produse naturiste si mi-am luat sase sticlute cu ulei esential de eucalipt, menta, salvie, pin, patchouli, tea tree, pun cateva picaturi seara in ceai. intr-o zi am fost la ikea si mi-am luat o fata de perna decorativa cu opt dungi in diferite culori, o carpeta in dungi bleu, albastre, rosii, un ghiveci metalic rosu cu dantela deasupra in care mi-am pus maruntisuri, simteam nevoia sa aduc o mica schimbare cu decoratiuni in camera mea. la anticariat am gasit minunatele carti guide to herbs, the herb handbook, irises, sunt innebunit dupa plantele aromatice, de la carturesti mi-am luat grand hotel nelson a lui frederic vitoux imi place cum descrie intamplari si personaje din parisul anilor 1900 perioada belle epoque. de la dm mi-am luat doua creme de maini una balea med ph neutral, una alverde calendula, o crema pentru picioare alverde cu portocala si rosmarin, bodylotion balea men, dimineata dupa dus ma dau pe corp, deseori mi se spune ca am o piele fina. de la auchan mi-am luat un ursulet de plus cenusiu. muzici noi am: !!! r!m!x!s, claire, dido greatest hits, grizzly bear b-sides, keane best of b-sides, local natives itunes session, the 1975 itunes live ep, the killers hits, psapp, two door cinema club ep, white lies ep. am vazut un interesant documentar bbc despre viata si creatia lui gauguin - the full story.

joi, 7 noiembrie 2013

h&m lipscani

h&m a inaugurat azi un nou magazin amplasat in centrul vechi pe lipscani aproape de banca nationala, fiind primul magazin stradal din bucuresti, restul gasindu-se in malluri. am fost prezent la marele eveniment pentru ca sunt fan. intreaga constructie este nou construita, moderna, pe doua etaje si are h&m home. insa departamentul barbati mi s-a parut saracacios, avand prea putine haine. imi place mai mult cel de la unirii sau h&m man baneasa. anumite produse home mi-au placut insa mi se par scumpe. am aflat ca h&m-ul din promenada este amenajat asemanator cu unul din magazinele din berlin, iar cel nou de pe lipscani ar fi pe stilul amsterdam. h&m love bucuresti.

luni, 4 noiembrie 2013

nimeni nu se salveaza singur

este neasteptat de cald pentru perioada asta a anului, azi am umblat pe strada in tricou dupa-amaiaza desi este noiembrie, insa se apropie iarna in curand. am mers prin mallurile afi, baneasa, promenada, sun plaza, de la bershka mi-am luat jeansi albastri straight fit, de la c&a o bluza bleumarin cu maneca lunga are trei nasturi verticali la gat si un buzunarel la piept, iar la sephora am testat noul parfum burberry brit rhythm for men, e fresh-aromatic-lemnos, mi-a placut. imi mai place gentlemen only givenchy, este aromatic-lemnos, da bine pe mine si persista. vor fi lansate noile parfumuri rosabotanica balenciaga, signorina eleganza salvatore ferragamo, azzaro club woman, azzaro club men. muzici noi am arcade fire, celine dion, claire, david bowie, keane, midlake, the killers, noul single pet shop boys, piano magic, psapp. saptamana trecuta a fost la sala dalles targul de carte kilipirim, am trecut de doua ori insa nu mi-am luat nicio carte. la carturesti au adus cateva cutiute noi asa ca mi-am luat doua foarte frumoase, una cu pisicute si alta cu trandafiri roz. intr-un h&m am vazut un tip angajat de care mi-a placut pe loc, cred ca s-a prins de mine pentru ca m-am tot uitat la el si i-am zambit, iar el mi-a facut cu ochiul, insa nu am mers mai departe desi as fi vrut sa-i spun: baga-ma intr-o cabina si fute-ma. o sa mai trec si poate data viitoare intru in vorba cu el. am descoperit niste biscuiti multicereale viva rustic foarte buni.