sâmbătă, 31 august 2013

the 1975

azi a aparut albumul de debut al trupei britanice indie the 1975, asteptam de cateva luni acest album. aveam cele 4 ep-uri pe care le-au scos insa un album ramane creatia suprema. la fel au procedat si kodaline, intai au scos 3 ep-uri, apoi destul de repede au lansat albumul de debut care pentru mine a fost love at first sight. the 1975 suna bine, au un stil al lor bine definit, sunt 16 piese pe album, fata de 8 sau 10 piese comparativ cu alte trupe ce au scos recent. alte muzici noi am: 2:54, boy and bear, cloud control, franz ferdinand, glasvegas, un ep kodaline, paper lions, rue royale, snow ghosts, the silver seas, tired pony, travis, un ep unkle bob, volcano choir, white lies. temples noua trupa engleza psychedelic rock scot al treilea single keep in the dark, astept albumul lor de debut. ieri seara m-a futut un portughez la marriott. arata bine, masculin, paros, 48 ani, normal de dotat, simpatic, mi-a zis ca a calatorit in 81 de tari pana acum, i-a placut de mine. is there somebody who can watch you?

miercuri, 28 august 2013

praying for time

ascult albumul lui george michael din 1990 listen without prejudice, nu il mai ascultasem de mult timp, este un album foarte bun, inca imi place mult, desi au trecut 23 de ani de la lansare cantecele lui suna atat de actual. este primul album cu muzica straina pe care l-am ascultat dupa revolutie. imi va ramane imprimat in cap pentru toata viata. in '90 au fost cateva albume bune de care imi aduc aminte cu mare placere. am crescut cu muzica asta. in ultimele doua nopti am dormit la un tip mai tanar decat mine, afara a plouat, s-a racorit, ziua s-a scurtat. la baiatul asta am mancat oua fierte, branza cu mucegai, friptura din piept de pui, mancare vietnameza. acum beau ceai verde cu menta.

luni, 26 august 2013

when there is love people get married

sambata am mers la ikea cautam o rama foto pentru ca fostul meu prieten a fost in concediu la paris cu familia lui si mi-a adus de acolo o reproducere dupa o pictura cu moulin rouge foarte draguta, am luat o rama rosie ce se potriveste perfect cu pictura si in mansarda mea boema. am vazut lucruri dragute la ikea. apoi am intrat in mall baneasa, la pull & bear am gasit la reduceri o bluza subtire cu maneca lunga gri-maron cu imprimeu tenisi gri. la douglas am testat cateva parfumuri, toate parfumurile de dama noi miros la fel fructat-floral-mosc, mult prea fructate, dulci, iar fetele mi-au dat esantioane de parfum si crema de fata. de la carrefour mi-am luat sampon garnier ultra doux lavander and rose from grasse. seara am mers la nunta unei bune prietene, era frumoasa in rochia de mireasa, la un moment dat s-a furat mireasa, am mers cu doua masini la arcul de triumf unde erau mai multe mirese si nuntasi, am facut poze apoi ne-am intors la restaurant. am mancat mult, mezeluri, cascaval, file de peste, cartofi, sarmale in foi de varza murata, grill de pui si porc, tort de ciocolata si crema mascarpone. am dansat desi muzica nu mi-a placut. a fost ok nunta, mai ales ca am fost inconjurat de amice pe care le cunosc demult. am plecat de la nunta la ora 5 dimineata, eram obosit si imi era somn.

vineri, 23 august 2013

right words > right action

de la anticariatul de pe strada doamnei mi-am luat azi cartea jose saramago calatorie prin portugalia, mi-o doream de ceva timp iar la anticariat este mai ieftina decat in librarii, am inceput sa o citesc imi place, scrie bine saramago, mi-am mai luat ghidul top 10 new york. apoi am luat tramvaiul 5 de la sfantul gheorghe si am mers in aviatorilor la sky tower unde am urcat rapid cu liftul la etajul 34 am facut poze orasului, interesant cum se vede bucurestiul de la inaltime. spre seara m-am intalnit cu fostul meu prieten am mers la o terasa unde ne-am povestit ce am mai facut in ultimul timp, eu am mancat un snitel de pui cu cartofi prajiti si am baut o cola. mi-a parut bine sa il revad.

joi, 22 august 2013

parcul carol

azi am fost in parcul carol, insa pana sa ajung acolo m-am oprit intai la o patiserie de unde mi-am luat doua strudele, unul cu branza dulce si altul cu mere, au fost bune, am intrat in casa memoriala macovei care este impresionanta prin colectia de pictura romaneasca, mobilier, vase orientale, carti, merita vizitata aceasta casa unica, mi-a dat sentimentul ca am pasit inapoi in timp in anii '40-'50, apoi am dat o tura de parc, am facut cateva poze la fantana cu zodii, castelului tepes, mausoleu, fantana cantacuzino. imi place strada 11 iunie, casele din aceasta zona boema.

marți, 20 august 2013

colosseum

azi am ajuns la colosseum, nu cel din roma ci cel de la marginea bucurestiului din chitila, este un carrefour mare acolo din care mi-am luat lapte, branza cu smantana fagaras, sticks-uri, crackers, 1 litru de cola ca imi era pofta sa beau cola. am vazut niste camasi frumusele cu maneca lunga in carouri si pulovere uni la baza gatului sau in anchior, diferite culori, la preturi bune, insa m-am abtinut sa-mi cumpar ceva. recunosc ca sunt fidel brandurilor mele favorite si foarte rar cumpar alt brand. tot acolo este un mare magazin de bricolaj leroy merlin insa nu am intrat ca nu ma pasioneaza materialele de constructie, mai degraba muncitorii. la intoarcere in autobuz s-a asezat pe scaun langa mine un barbat la vreo 50 de ani prezentabil grizonat straight looking nu purta verigheta care si-a tot apropiat piciorul de al meu, atunci eu am plusat si l-am atins usor cu mana pe picior si cu cotul de bratul lui, m-am excitat mi se sculase, mi s-a parut ca-i plac atingerile mele subtile, jocul asta a durat aproape tot drumul, insa nu s-a concretizat nimic pt ca nu am coborat la aceeasi statie, desi mi-ar fi placut sa ma fut cu el, ma atragea, imi placea de el cum arata asa barbat. am tras noul album franz ferdinand, suna bine.

luni, 19 august 2013

pull me like a string

la sun plaza este o expozitie interesanta despre pictura si inventiile lui leonardo da vinci, merita vazuta, a fost un geniu omul asta. azi am mers la lidl mi-am luat lapte, smantana, desert de branza proaspata cu gem de fructe, biscuiti cu scortisoara, eugenia cu cacao, napolitane cu ciocolata, biscuit cu caramel invelit in ciocolata, covrigei, apoi am ajuns la auchan titan de aici mi-am luat iaurt, branza proaspata cu smantana fagaras, branza grasa de vaca, branza topita cu leurda, sunca de praga si suc multifructe. amicul meu spaniol din sevilia mi-a trimis doua tricouri simpatice, unul bleumarin pe care scrie espana, celalalt este gri inchis cu patru chenare mici negre in fiecare fiind reprezentat portiuni dintr-un taur, foarte dragut din partea lui ca mi-a facut acest cadou, o sa le port cu drag. am vazut un documentar interesant in trei parti world's busiest airport hong kong international, hotel venetian palazzo complex in las vegas, train station tokyo, nebunie curata. afara este cald, suportabil.

duminică, 18 august 2013

inevitable, sometimes we’re not the ones we thought we were

azi am fost in mall baneasa, la pull&bear inca mai au reduceri, am scotocit prin haine, am probat cateva perechi de jeansi si in final m-am hotarat la unii foarte misto modelul s-05 the loose fit, imi vin bine , ma simt confortabil in ei, imi place croiala si culoarea lor albastru inchis. i-am adjudecat. apoi am intrat in douglas, inevitabil, nu pot trece pe langa parfumerie fara sa intru sa testez cateva parfumuri, sa vorbesc cu fetele care sunt dragute cu mine si imi dau esantioane, azi am primit dior homme intense este unul din parfumurile mele favorite. de la carrefour mi-am luat branza cu smantana fagaras friss imi place mult. acum spre seara am fost la un brazilian cazat la novotel, super misto tipul, masculin, paros, bine facut la corp, chelios, normal in dotare, mi-a supt-o minunat, eu am avut erectie maxima pentru ca mi-a placut cum arata si cum sugea. a fost wow. cand am facut dus am vazut ca avea in baie un parfum acqua di parma blu mediterraneo, frumoasa sticla si culoarea. am descoperit o noua trupa care suna bine rue royale, am tras doua albume ale lor. let's set out to discover tiny remedies and brought up somewhere else.

sâmbătă, 17 august 2013

when the tv turns to static

azi a trecut pe la mine amicul meu arhitect si am mers impreuna la muzeul national de arta unde am vizitat in grup organizat cu ghid sufrageria regala, scara voievozilor, sala tronului, salonul oval, totul este impunator, majestuos, nu-mi pot decat imagina cum era pe vremea regilor, imi place mult delicatetea, finetea, eleganta pe care a avut-o regina maria, apoi am mers in salile kretzulescu unde am vazut o expozitie de gravura japoneza imagini ale lumii trecatoare de utagawa kuniyoshi, imi place mult pictura japoneza veche. mi se facuse foame asa ca am mers la mcdonald's de am mancat un cheeseburger si un puisor, am trecut prin douglas de m-am parfumat cu fan di fendi pour homme si h&m, apoi am intrat la carrefour de mi-am luat lapte, iaurt si o rotita mica de cascaval. am descarcat acum noul album glasvegas.

vineri, 16 august 2013

where i stand and nothing less

ieri mi-am luat de la h&m o bluza grosuta gri deschis cu manecile visinii, are imprimat lucky threes, este din noua colectie de toamna, o voi purta cand se va mai racorii afara. azi am fost in vizita la amicul meu arhitect cel cu casa in nordul bucurestiului, am stat de vorba si am mancat mere, pere din gradina. ma uit la pitorescul documentar wildest islands 5 parti despre wild life. am noile albume boy and bear, tired pony, travis si the great gatsby the orchestral score. afara s-a racorit considerabil, sper ca am scapat de canicula, spre dimineata ma invelesc cu o paturica pentru ca mi se face frig.

miercuri, 14 august 2013

prin muzee

azi am vizitat patru muzee, am inceput cu antipa, este uimitor si fascinant sa vezi atat de multe animale diferite, impaiate, stranse laolalta; zambaccian care expune pictura romaneasca consacrata de o mare valoare artistica a celor mai mari pictori romani si cateva tablouri cu pictura franceza impresionista, casa este splendida; apoi am mers la muzeul hartilor vechi care este interesant pentru ca prezinta istoria veche; m-am plimbat pe strazile linistite cu nume de capitale unde sunt atat de multe vile absolut superbe si mi-am incheiat periplul de cultura cu muzeul aman. apar noile parfumuri: aura loewe, halloween fleur jesus del pozo, place rouge guerlain, valentina oud assoluto valentino, a*men pure energy thierry mugler, chrome united for men azzaro. este canicula, beau ceai si fac dus sa ma racoresc.

marți, 13 august 2013

cobalt blue

azi am ajuns la muzeul national al pompierilor - foisorul de foc, demult imi doream sa intru in aceasta cladire turn, totul este vechi in interior, am avut senzatia ca pasesc inapoi in timp prin anii '60-'70, insa destul de interesant mai ales ca prezinta evenimentele importante din istoria noastra. mi-am propus ca in acest concediu sa vizitez cat mai multe muzee. apoi am mers la auchan titan de mi-am luat lapte, iaurt, branza proaspata de vaca, branza topita, sunca de praga, iaurt cu biscuiti, suc multifruct. la newyorker-ul de acolo din galeria iris am gasit la reduceri o bluza cu maneca lunga albastra smog, un set de doua sosete scurte albastre cu dungi rosii, un set de sosete lungi albastre cu stelute rosii, iar de la c&a mi-am luat un tricou albastru clockhouse basic. este cald afara, zapuseala, fac cateva dusuri pe zi. ascult albumele glasvegas, travis, white lies.

arta, parfumuri, povesti

saptamana trecuta am vizitat muzeul colectiilor de arta, este foarte frumos mi-a placut mult, pictorii romani vechi: grigorescu, petrascu, ciucurencu, iser, ressu, sirato si multi altii sunt absolut superbi. sunt foarte multe tablouri, arta decorativa, iti trebuie vreo 3 ore sa vizitezi totul, la un moment dat obosisem si am simtit ca nu mai pot vedea toate acele frumuseti. o sa mai merg pentru ca se merita. mi-am imbogatit colectia sticlelor de parfum cu pi neo givenchy, givenchy pour homme adventure sensations, boss elements aqua, boss soul, 1 million paco rabanne, burberry for men, sander for men jil sander, dkny be delicious men donna karan, prada amber, oxygene lanvin. chopard scoate un nou parfum de dama floral oriental enchanted golden absolute. mi-am luat o carte de la nemira sapte povesti de vacanta, uneori citesc literatura clasica. muzici noi am un live atoms for peace,  austra, un ep bloc party, un ep clap your hands say yeah, cloud control, deptford goth, glass towers, goldfrapp, pet shop boys, snow ghosts, the silver seas, travis, white lies.

luni, 12 august 2013

summer well

in wekend am fost la festivalul de muzica summer well, mi-a placut mult, m-am simtit super. domeniul stirbei din buftea este ok, destul de ingrijit, peisager, cu cateva cladiri neogotice si multa natura. in prima seara i-am vazut live pe glasvegas care au facut un show minunat, solistul canta super, mi-au placut proiectiile video ce s-au potrivit perfect cu muzica lor, seara fiind incheiata de the xx ce fac o muzica necomerciala, un electro new wave elaborat as spune, au cantat perfect. a doua seara i-am vazut pe everything everything mi-au placut mult si suede care au fost fantastici, brett intr-o forma excelenta, s-a miscat continuu pe scena, foarte energic, stie sa faca show, sa fascineze fanii, au cantat un set list minunat cu piese la care nu ma asteptam, a fost superb. am facut multe poze le-am postat pe facebook, am stat mult in picioare, am rezonat exaltat pe muzica trupelor mele favorite si ma bucur ca i-am vazut live.

vineri, 9 august 2013

enjoy life

sunt in concediu, asa ca ma relaxez, incerc sa fac lucruri care imi fac placere, sa-mi incarc timpul cat mai placut posibil, ma plimb prin oras pe jos, cu bus-ul sau tramvaiul, merg in malluri, ma uit la haine, carti, testez parfumuri, ma vad cu prietenii stam de povesti la o bere cu lamaie, fac sex cu straini in hoteluri, lucruri normale, simple, placute. sunt intr-o perioada buna, am depasit crizele de depresie si tristete, ma simt bine cu mine, cu ce fac, sper sa ma tina cat mai mult starea asta de impacare.

sky tower

de azi se poate vizita etajul 34 al celei mai inalte cladiri din romania sky tower, are 137 m inaltime, este impresionant cum se vede bucurestiul de sus, iti taie respiratia, este superb. cladirea are forma circulara iti ofera o perspectiva panoramica asupra oricarui punct cardinal al orasului ce se vede mult mai verde de sus. am facut poze pe care le-am postat pe pagina mea de facebook. mi-a placut cum se vad lacurile floreasca, herastrau, in forma serpentica, totul pare mai curat vazut de sus. langa sky tower se construieste noul mall promenada ce are un design futurist si va avea o mica gradina interioara, abia astept deschiderea. lifturile urca foarte repede, mi s-au infundat urechile si m-a luat ameteala la coborare. a fost o experienta unica, frumoasa acolo sus la etajul 34 unde am baut o cafea lavazza din partea casei.

marți, 6 august 2013

in the garden away from concrete walls

azi am iesit din bucuresti pentru cateva ore, am mers in vizita la un amic care are o casa in apropierea capitalei. am stat cu el de vorba in gradina, am mancat o para, prune, cateva mere nu prea coapte, corcoduse, rosii, am cules frunze de menta, salvie, m-a prins soarele pe spate, am mangaiat catelusele. m-am relaxat stand in gradina, sunt constient ca o gradina necesita multa munca, ca toate acele plante nu cresc fara ajutor, insa senzatia ca esti in natura este minunata. mi-a prins bine iesirea la tara. prietenele mele de la douglas mi-au dat o miniatura invictus paco rabanne de 5 ml. am noul album white lies.

sâmbătă, 3 august 2013

little moments

zile caniculare, uneori adie vantul, serile sunt insa placute. in magazine au bagat deja colectia de toamna la haine, nu am vazut nimic care sa-mi atraga atentia, am senzatia ca totul se repeta, de unde atata inspiratie si creativitate. la pull & bear am gasit la reduceri un tricou bleu pe care scrie see it all. am tot testat invictus este fructat aromatic lemnos, nu e rau insa nici deosebit. vor apare noile parfumuri joop! miss wild, eaudemoiselle de givenchy ambre velours, epice marine hermes, burberry brit rhythm for men. am ascultat albumele destroyer si the national, imi plac mult. beau ceai verde cu iasomie are un gust sublim.