marți, 30 octombrie 2012

kaas chante piaf

dupa un weekend cu vreme calda, frumoasa, am mers in parcul titan si-am facut poze naturii autumnale, de luni s-a racit brusc, a plouat continuu o zi si-o noapte, am trecut la haine groase si ghete. am dat o raita prin malluri, de la h&m afi cotroceni mi-am luat o geaca bleu-gri destul de groasa, iar la pull & bear baneasa am gasit la reduceri un tricou rosu pe care scrie all good things are wild and free, mi-a placut mesajul de cum l-am vazut. din anticariat mi-am luat doua carti in engleza: a taste of provence si haiku for lovers. am primit cateva sticle de parfumuri: antaeus pour homme si allure homme sport chanel; eau sauvage fraicheur cuir si fahrenheit 32 dior; givenchy play intense; the iceberg fragrance. patricia kaas scoate un album tribut-omagial cu covers dupa hiturile lui edith piaf: kaas chante piaf, ce comemoreaza 50 de ani de la moartea artistei, album inregistrat la londra alaturi de royal philharmonic orchestra. recent patricia si-a lansat la cannes primul ei parfum chypre-floral intitulat simplu k despre care spune: a perfume is before anything else a matter of desire, of skin sensibility and create an emotion.

luni, 22 octombrie 2012

camus & hesse

mi-am luat de la anticariat doua carti rao pe care le vroiam de ceva timp iar in librarii sunt dublu ca pret: albert camus - primul om si hermann hesse - narcis si gura-de-aur. romanul lui hesse l-am citit mai demult pe vremea cand imprumutam carti de la o biblioteca, mi-a placut atat de mult incat mi-am zis ca trebuie sa am aceasta carte. ambii sunt printre scriitorii mei preferati. la h&m au bagat pulovere tricotate la reduceri, sunt groase pentru iarna, mi-am luat doua, bleumarin si alb cu bleumarin, vin foarte bine pe mine, au doi nasturi la gat si un guler mare, o sa-mi tina bine de cald la iarna. ma uit la documentarul baltic coasts (10 parti) si la serialele mele. primul episod din noua serie american horror story asylum mi s-a parut mai slab fata de seria precedenta. am descoperit cateva trupe noi care imi plac: balthazar, boy omega, floating action, little comets. sunt incantat de culorile frunzelor acum toamna, copacii arata de parca ar fi cuprinsi in flacari de foc, sunt minunate aceste culori ruginii.

un weekend la teisani

doi prieteni de-ai mei m-au invitat in weekend la casa lor de vacanta de la teisani in judetul prahova dupa valenii de munte. casa este contruita din lemn de brad, are un etaj, este cocheta, amenajata cu bun gust, dotata cu tot ce trebuie, incalzire si apa calda pe curent electric, m-am simtit foarte bine. in spatele casei au o gradina mare cu multi pomi si cateva flori. este o zona cu dealuri, pasuni si padure. sambata am mers la plimbare toti trei, pasunea era plina de branduse, soarele ne mangaia bland, am intrat in padure, am facut multe poze, ne-am intalnit cu o mare turma de oi, am urcat dealul apoi am coborat intorcandu-ne acasa. a fost frumoasa plimbarea prin pasuni, padure si aer curat. am mancat macese, mieji de nuca, mere, oua de tara facute ochi, branza, lapte batut, ardei umpluti cu carne de pasare, tocanita de ciuperci. dupa atata miscare am dormit neintors noaptea. din gradina am rupt cateva fire de menta sa-mi miroasa in camera si pentru ceai. m-am relaxat, odihnit, mi-a placut mult iesirea la tara.

marți, 16 octombrie 2012

mere, gogosi, ceai verde

azi a fost o vreme foarte frumoasa, destul de cald, o vara indiana. aveam pofta de mere asa ca am mers pana in piata obor si mi-am luat doua kilograme de ionatane. la cateva terase din piata prajeau mici la gratar, mirosea bine, as fi mancat vreo patru mici insa mi-am zis ca imi voi cumpara data viitoare. m-am oprit in schimb la o patiserie, mi-am luat o gogoasa impletita calda, a fost buna. am vazut noul film a lui woody allen to rome with love. ieri am fost la redactia editurii curtea veche de unde am cumparat cartea ceaiului verde, apoi am mers la editura paideia pentru povestea ceaiului pe care o citesc acum, e frumos scrisa. la pranz m-am intalnit cu o buna prietena, m-a invitat de am mancat o ciorba de vacuta la un restaurant. mi-am luat de la lidl iaurt cu fructe foarte bun. am primit cateva sticle de parfum: hypnose homme lancome, l'eau d'issey pour homme issey miyake, insense ultramarine givenchy, versace the dreamer. muzici noi am noul single pet shop boys si noile albume balthazar, smile smile.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

cosmopolis

afara ploua marunt, apasator, cerul e plumburiu. e toamna. gata cu caldurile, vara s-a dus. frigul devine o prezenta constanta si iti intra in oase. doar caldura iubitului (daca il ai) si caldura din casa te fac sa te simti bine. altfel te consolezi singur cu o patura pufoasa si o cana cu ceai cald. de la humanic mi-am luat ghete sport pentru toamna t-sign, negre, dragute si comode; de la new yorker inca un tricou fishbone albastru inchis cu imprimeu mustar athletic department, pe spate scrie bucktown 22; la bernschutz & co au adus cutiute metalice noi si mi-am luat una mica frumoasa cu pasarele; iar de la carturesti romanul cosmopolis - don delillo, descris ca fiind un adevarat imn al new yorkului, un roman stralucit in care autorul schiteaza lumea contemporana in cuvinte si imagini de o frumusete stranie. in bucuresti sunt multe cladiri art deco sau in stilurile neoclasic/neogotic francez de secol 19, imi place mult arhitectura acestor case. din pacate multe dintre ele nu sunt renovate, arata jalnic, sunt lasate in ruina, pacat, sunt adevarate bijuterii de o valoare inestimabila, case de patrimoniu ce ar trebui sa li se redea faima de care s-au bucurat in vremurile lor de glorie. a inceput un nou serial: arrow si sezonul 4 din the vampire diaries. saptamana viitoare incepe noul sezon american horror story: asylum. apar noi parfumuri masculine: versace eros, freedom tommy hilfiger, habit rouge cuir guerlain. muzici am noile albume bat for lashes si james walsh. ascult albumele suede, they are the beautiful ones.

gradina cu trandafiri

in bucuresti sunt foarte multe gradini cu trandafiri. multi oameni aleg sa aibe in gradinile lor trandafiri. cred ca sunt cele mai iubite flori, sunt usor de ingrijit, rezistente, infloresc din mai pana in octombrie si exista intr-o varietate de mii de soiuri. nu cred ca sunt gradini fara trandafiri. eu vad foarte multe in tot orasul. trandafiri in toate culorile, de la albul pur pana la rosul intens, catifelat. mirosul lor suav, delicat, discret, este o incantare pentru nasul meu receptiv la frumos. in gradina ceainariei green tea am vazut multe tufe de trandafiri absolut superbi. aproape toate parfumurile de dama contin in compozitia lor trandafiri. celebra casa lancome are ca simbol trandafirul, si nu e singura. sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii, ei sunt pe-acest pamant un simbol al iubirii.

joi, 11 octombrie 2012

for the first time no 5 chanel

am vazut un nou clip video colaj format din imagini vintage despre istoria celebrului parfum no5 chanel, foarte interesant. pe 15 octombrie va fi lansata noua campanie publicitara ce prezinta pentru prima oara in reclama un barbat ca imagine a parfumului, nu mai putin celebrul brat pitt. coco chanel si-a dorit un parfum inovator, modern, seducator, un miros unic cum nu s-a mai intalnit in lumea parfumurilor si a cerut crearea unui parfum pentru femei care sa miroasa a femeie. coco spunea ca o femeie trebuie sa se parfumeze in locurile de pe corp unde i-ar placea sa fie sarutata. creat in 1921 no 5 ramane cel mai bine vandut parfum al casei si cel mai renumit parfum din lume. creatorul ernest beaux a inclus in reteta parfumului substante sintetice denumite aldehide, folosite pentru prima oara in compozitia unui parfum, la care a adaugat bergamota, lamaie, neroli, ylang-ylang, iasomie, trandafiri de mai, orris, lacramioare, iris, vetiver, lemn de santal, vanilie, ambra, paciuli, mosc, zibeta, muschi de copac, creand o structura perfecta. pentru prima oara in industrie, parfumul este capturat intr-o sticla minimalista cu linii clare, intr-o forma rectangulara, fiind incoronat cu un capac taiat ca un diamant, ce seamana cu geometria pietei vendome din paris. de-a lungul timpului mai multe staruri si-au asociat numele cu no 5: marilyn monroe, catherine deneuve, carole bouquet, nicole kidman si audrey tautou. in noul clip publicitar brat bitt spune: do u feel lucky? why?

luni, 8 octombrie 2012

melancholic autumnsong

de azi se pare ca vine toamna, afara s-a racorit, vantul bate moderat in rafale, nu mai e de iesit in tricou, puloverasele si gecile sunt un must. am destule bluze cu maneca lunga, pulovere frumoase, hanorace si geci care sa ma apere de frig. frunzele copacilor au inceput sa rugineasca, se desprind si cad moarte pe jos. castanele cad si ele. toamna ne ofera cele mai frumoase culori in nuante de galben, portocaliu, rosu, roscat, maro. ieri m-am intalnit cu un amic polonez ce traieste in marea britanie, ne-am plimbat prin centrul vechi, apoi ne-am oprit la o terasa unde am mancat trei mici cu cartofi prajiti si am baut o cola. la h&m au adus cateva modele noi de pulovere groase uni din lana insa sunt destul de scumpe. noua colectie de jeansi basic regular fit pull & bear are cateva modele cool, am pus ochii pe unul. la new yorker au adus haine frumoase in colectia toamna-iarna, tricouri, bluze cu maneca lunga, bluze de corp sport, pulovere si hanorace frumusele. astept reducerile. zilele astea am ascultat albumele arctic monkeys, franz ferdinand, keane, mansun, placebo si the strokes. without love we're nothing at all.

vineri, 5 octombrie 2012

otros aires

aseara la invitatia unui prieten am fost in clubul the silver church la concertul trupei spaniole-argentiniene otros aires ce canta neo-tango. mi-a placut muzica lor iar dupa concert cand am ajuns acasa am downloadat trei albume ale lor. mi-am luat un tricou verde inchis cu imprimeu rosu-corai new york city de la new yorker; un pulover pufos, albastru, cu anchior de la bershka; incaltaminte sport de la humanic; doua cutiute noi de la carturesti si cosmetice balea de la dm. m-am uitat la mai multe documentare: future earth, the truth about climate change, light at the edge of the world (4 parti) prezinta viata oamenilor din zonele: arctic, himalaya, peru, polynesia; treasures from the past - land of crossing, maghreb; rivers and life (6 parti): amazon, nile, ganges, mississippi, rhine, yangtze; 101 australian birds; wild mallorca; moment of impact (2 parti); visions of europe (16 episoade) ne arata cele mai frumoase locuri din europa filmate din elicopter. tema noului film james bond skyfall este cantata de adele. stiu o patiserie pe bulevard pana in cismigiu de unde imi iau gogosi umplute cu branza dulce si stafide, sunt un deliciu, alteori alternez cu covrigi multicereale. vremea se mentine calda, port jeansi si tricou.