miercuri, 28 iulie 2010

finest selection

azi am intrat in cateva anticariate, am rasfoit carti, nu cautam nimic in mod deosebit insa daca as fi gasit o carte interesanta as fi cumparat-o. aveau cateva albume despre arta si pictura in engleza, dar mi s-au parut scumpe.
aseara am fost in vizita la un bun prieten ce a comandat mancare libaneza. am mancat cateva bucati de carne de pui, un fel de mici mai lungi, orez cu mirodenii, salata de legume cu cuscus, pasta de humus sau pasta de iaurt. bun si consistent. mi-a adus din strainatate o sticla de liquor italian disaronno si o cutie de ciocolata merci. adevarate delicatese.
in colectia mea de parfumuri au intrat inca doua sticle: blv bvlgari si π givenchy.
am cateva albume noi: arcade fire, broken bells, menomena, nouvelle vague, the conquistadors, the coral, the magic numbers. vor lansa noi albume: brandon flowers, the charlatans, david gray, hurts, interpol, klaxons, the script. am vazut noile episoade din serialele: covert affairs, the gates, hung, lie to me, persons unknown, royal pains, white collar.

marți, 20 iulie 2010

summertime (go to the seaside)

este vara, canicula, soare, furtuna, ploi torentiale, lumea pleaca in concediu pe litoral, vreau si eu la mare. mi-e dor sa ma plimb pe malul marii, valurile sa-mi ude piciorele, briza sa-mi mangaie corpul. as merge cu cortul in vama. au fost frumosi anii trecuti cand faceam asta.
imi place sa merg in parcul icoanei, stau pe o banca la umbra, uneori citesc, incerc sa ma apropii de natura. seara ma plimb in zona veche pe strazile smardan, franceza, selari sau blanari, imi plac terasele de acolo si barbatii consumatori de bere. de la bernschutz & co mi-am cumparat o cutie metalica de ceai 50 gr ce are imprimat pe fiecare latura cate un far ce lumineaza in noapte. m-am gandit ca-mi va ghida/lumina gandurile/visele catre tarmuri benefice. la bernschutz & co au cani si ceainice frumoase.
sambata am mers prin baneasa, m-am intalnit cu cateva prietene ce lucreaza in magazinele din mall, am cunoscut-o pe designera adina buzatu, cu care am vorbit despre parfumuri si moda, a fost foarte draguta mi-a facut cadou parfumul pe care l-a scos recent trends by adina buzatu. parfumul este placut, usor dulce-aromat, elegant, misterios, cu note de mandarina, cedru, anason, patchuli si mosc. duminica am fost in plaza si afi. merg in malluri pentru ca au aer conditionat, pentru cateva ore scap de caldura torida de afara. chiar daca au inceput reducerile, nu am vazut nimic deosebit care sa-mi atraga atentia, am senzatia ca totul se repeta. stau prost cu banii, nu-mi permit sa cheltuiesc inutil. hot town summer in the city.

duminică, 11 iulie 2010

india

beau o cana mare de cafea wiener extra, imi place aroma acestei cafele, in plus imi aminteste de frumoasa capitala a austriei. de afara se aude ciripitul pararilor ce zboara vesele deasupra orasului.
jurnalul national scoate in fiecare luni o carte de literatura in colectia carte de buzunar. am aflat zilele trecute de cartile astea, dintr-un foc mi-am luat 6 volume. din ghidul xenofobului mi-am luat inca trei noi aparitii: ungurii, belgienii si australienii.
ma uit la un documentar bbc in 6 parti the story of india, o tara foarte diversa in traditii si cultura, plina de culoare. au inceput noile sezoane din hung si white collar. am cateva noi albume: !!!, aloe blacc, a silent film, cherry ghost, delays, kylie, stars, the coral, the divine comedy, the new pornographers, zero 7.
vor fi lansate noile parfumuri: dior hypnotic poison eau sensuelle, lanvin marry me!, jean paul gaultier le male terrible, van cleef & arpels midnight in paris pour homme. o amica mi-a dat miniatura cacharel promesse.

marți, 6 iulie 2010

all the lovers

sambata am fost cu un prieten la sinaia cu masina. ne-am cazat la un hotel, el a avut treaba, eu am plecat intr-o plimbare la castelul peles. m-am plimbat prin curtea castelului, am facut multe poze, incepuse sa ploua, era destul de frig, noroc ca-mi luasem un hanorac. frumos peisajul, verde cat vezi cu ochii, am respirat aer curat de munte, m-am relaxat. seara am mers pe terasa unui restaurant unde am mancat piept de pui la gratar cu cartofi si ciperci prajite. am fost adusi inapoi cu masina. as fi vrut sa ramanem peste noapte insa el nu a vrut.
intr-una din zilele trecute am ascultat toate albumele kylie din ultima decada: light years, fever, body language, x si aphrodite. cateodata ascult intr-o zi toata discografia unui artist sau un album pe repeat. pentru kylie am o slabiciune speciala. all the lovers that have gone before...

sâmbătă, 3 iulie 2010

chanel

o prietena, reprezentant chanel, mi-a adus o punga plina cu sticle de parfum goale, multe chanel: no5 eau de parfum, coco eau de parfum, coco eau de toilette, coco mademoiselle, allure sensuelle, chance eau de parfum, chance eau fraiche, dar si versace exciting essence sau roberto cavalli eau de parfum. un prieten mi-a dat o miniatura gio de giorgio armani si mai multe echantillon-ane fiole. ieri am gasit pe strada o sticla dolce & gabbana the one for men, m-am bucurat mult. cu greu le-am gasit loc printre multele sticlute de parfum, carti sau cutiute de ceai, insa s-au integrat perfect in colectia mea. am cumparat la pret foarte bun burberry london for men 100 ml. am observat ca aproape toti prietenii mei au/avut macar un parfum givenchy, dior, guerlain, calvin klein, armani, yves saint laurent, versace sau burberry.