joi, 28 ianuarie 2010

body kouros

cu toate ca sunt un mare bautor/iubitor de ceai verde sau de alte plante traditionale, in unele dimineti imi place sa beau cafea cu lapte sau 3 in1 cu lapte. cafeaua imi da energie, in schimb ceaiul ma hidrateaza, ca sa nu mai spun de binefacerile ceaiului asupra organismului.
mi-am cumparat o carte interesanta: cafea cafenele, ce descrie romantat istoria cafelei de-a lungul timpului si a unor cafenele celebre din venetia, viena, madrid, lisabona, praga sau paris. citind cartea asta ma simt teleportat inapoi in timp catre acele locuri pline de aventuri triumfale.
m-am intalnit cu o amica care a venit de la paris, imbracata elegant, cu mult gust, purta superbul parfum yvresse de la ysl. nu am putut rezista tentatiei si l-am probat, da bine pe pielea mea. eu sunt innebunit dupa opium. mirosind yvresse mi s-a deschis apetitul dupa parfumurile ysl, asa ca am cautat in tot orasul body kouros, un parfum deosebit oriental-condimentat, pe care il vroiam de multi ani. am avut norocul sa-l gasesc, nu am stat pe ganduri si l-am cumparat. caut inca un parfum care a disparut din magazine: very valentino pour homme. l-am avut in urma cu 10 ani si mi-a placut foarte mult. mi-l doresc din nou. poate am norocul sa-l gasesc in calatoriile mele prin alte tari.
body kouros man likes to provoke and play on his sensuous masculine image.

marți, 26 ianuarie 2010

10 bani

mi se intampla frecvent sa gasesc 10 bani pe strada, in magazine sau supermarketuri. in noaptea de revelion am gasit cateva fise de 10 bani si mi-am zis ca o sa-mi poarte noroc. ca valoare materiala o fisa de 10 bani nu valoreaza nimic, adevarata valoare sta in bucuria momentului cand gasesc acea fisa ce parca imi este destinata. pentru multi oameni aceste lucruri marunte sunt lipsite de importanta, pentru mine tocmai acestea sunt chintesenta. poate parea o nebunie sau reversul, depinde cum privesti. important este ce simt, starile generate de aceste maruntisuri. traiesc pentru placeri, sunt hedonist, imi place sa ma simt bine, sa fiu fericit, sa gust din deliciile vietii.
mi-am luat o gramada de haine frumoase de la pull & bear: tricouri, bluze, hanorace, jeansi. la reduceri bineinteles. imi plac atat de mult incat le-am fotografiat si le-am aratat prietenilor mei.
ascult portishead si beau nescafe 3 in1 strong cu mult lapte. am vazut cateva filme: kundun, dorian gray, amelia.
afara continua sa fie foarte frig. vreau sa vina primavara cu alaiul ei de flori, verdeata, cer senin, soare si caldura. i love summer, sunshine.

duminică, 24 ianuarie 2010

cadouri, carti, filme, muzici

o amica care are un boutique si face tot felul de podoabe unice hand made mi-a dat cadou o broscuta testoasa cu puiul ei pe carapace, super dragalasa, zici ca e reala. mi-a dat broscuta ca sa-mi poarte noroc. eu mi-am facut cadou doua carti: sagan, povestea unei iubiri - annick geille, o istorie sentimentala, tandra si melancolica in mediul artistico-literar parizian din deceniul opt. am rasfoit-o si mi se pare misto, biografica, imi place sa citesc memoriile unor oameni ce au trait intens o viata plina de aventuri. a doua carte este despre diva divelor marilyn monroe - secrete, glorie si tragedie. cu toate ca am citit mai multe biografii despre viata ei, acest subiect este intotdeauna incitant.
intr-o seara m-am uitat la decernarea golden globe awards, un regal sublim plin de eleganta. toti marii actori, regizori, scenaristi au fost prezenti iar unii dintre ei premiati. merita gloria si tot respectul pentru ca ei ne fac viata mai frumoasa. industria cinematografica este intradevar o minune. am vazut cateva dintre noile filme: it's complicated, the hangover, (500) days of summer; iar avatar, inglourious basterds, julie & julia si the proposal le vazusem deja. astept sa apara nine.
serialele mele: fringe, nip tuck, sanctuary, the forgotten, the vampire diaries, white collar si-au reluat transmisia cu noi episoade. am descoperit un nou serial din care am vazut primele doua episoade: spartacus: blood and sand, gen gladiatorul. actorul din rolul principal arata super bine, ah ce m-as tavalii cu el :-)).
un bun prieten s-a intors de la new york si mi-a adus mai multe cadouri: doi underwear 2(x)ist in care arat super sexy, boxeri calvin klein, un parfum versace pour homme, un calendar cu desene reprezentative din nyc, un mic ingeras din sticla fluorescenta. el imi stie gusturile cel mai bine si-mi aduce cele mai frumoase cadouri.
am multe albume noi, unele dintre ele scoase acum in 2010: bye bye bicycle, charlotte gainsbourg, david bowie, eulogies, fanfarlo, glass ghost, massive attack, midlake, ok go, piano magic, spoon, the go find, yeasayer. faithless, goldfrapp, groove armada, sade scot noi discuri, le astept cu mare nerabdare.
este foarte frig afara, ger de crapa pietrele, dambovita a inghetat bocna, eu stau in barlogul meu la caldurica, mai beau un ceai si ma delectez cu filmele si muzicile mele.

joi, 21 ianuarie 2010

35

35 de ani in urma, intr-o dimineata de iarna, o mamica gravida in 7 luni isi ducea baiatul de 7 ani la scoala. era o iarna grea cu multa zapada ca si acum. din neatentie mamica calca gresit intr-o groapa ce era acoperita cu zapada si cade. in urma cazaturii placenta i se desprinde fiind nevoita sa nasca inainte de termen. dupa cateva ore de durere si chinuri da nastere unui baietel mic, mai mult mort decat viu. medicii nu-i ofera multe sanse de supravietuire, insa bebelusul tipa din toti plamanii. o moasa cu experienta spune: dupa cum tipa copilul asta va trai. acel bebelus sunt eu. tinut 2 luni in incubator, ingijit cum trebuie, am luat in greutate. in primele luni de viata am facut de doua ori moarte clinica, insa mama a avut multa grija de mine si am avut zile sa traiesc. in copilarie nu am facut nici o boala specifica copilariei, am fost sanatos. bunicul imi spunea ca sunt un baiat frumos si calare si pe jos, iar matusile imi ziceau praslea cel voinic. anii au trecut si iata ca azi implinesc 35 de ani. nici mamei nu-i vine sa creada ca din acel baietel mic, prematur, am devenit un barbat chipes, sanatos, bun la suflet si voios. prietenii imi apreciaza optimismul, ca sunt vesel, plin de viata, un prieten de incredere si modest. asa sunt eu. imi place sa vad partea buna a vietii, sa ma inconjor de lucruri frumoase, sa fiu bun, prietenos si optimist. intotdeauna am facut ce am vrut pentru ca sunt o fire libera, am un caracter puternic, doar sunt nascut in zodia varsatorului. sunt norocos, arat tanar, am multe calitati, ma cunosc bine si sunt fericit cu viata mea. aproape tot ce am vrut am realizat, nu regret nimic si sunt sigur ca imi va fi bine si pe viitor. la multi ani.

miercuri, 6 ianuarie 2010

red

2010 l-am inceput bine. am facut sex in darkroom inca din primele ore ale noului an, apoi zilele trecute au venit la mine in zile diferite doi tipi, dintre care unul este grec, dragut si ne-am placut reciproc din prima vedere. am stat o seara impreuna, m-a invitat la restaurant, ne-am pupat pe strazi in noapte, plimbadu-ne la brat ca doua craiese. era frig, pe jos gheata aluneca si lucea ca sticla, insa noi doi eram happy. a doua zi ne-am reintalnit, am mers impreuna la afi sa facem shopping pentru ca au inceput reducerile. la pull & bear mi s-au parut cele mai frumoase haine. mi-am luat o bluza deosebita gri inchis ce are un guler parte peste parte. un pic cam scumpa insa faptul ca imi sta bine si ca era redusa 50% am luat-o fara sa mai stau pe ganduri. ne-am plimbat prin magazine, am probat haine, ne-am pupat in lift si ne-am tot chitait. insa cum mi se intampla mie de cunosc straini aflati in trecere prin bucuresti, el a fost doar turist aici, s-a intors azi in grecia acasa la viata lui. mi-ar fi placut sa fi fost mai multe intre noi...
cromatica modei pentru acest an este dominata de rosu, vedeta anului, rosu in toate nuantele sale: rosu-mac, rosu-portocaliu, rosu-violet. albastru, violet, nuantele neutre precum bej, kaki, gri si galben auriu revin in forta. negrul va fi inlocuit de o culoare ceva mai chic: bleumarin. am cateva bluze si tricouri rosii, asa ca voi fii in trend.
serialele mele au luat pauza de sarbatori, insa am gasit alt serial la care ma uit: raising the bar. este despre o echipa de avocati din new york, unul dintre ei este gay, procesele, aventurile si viata lor cotidiana.
red is passion, red is hot.

avatar

un prieten m-a invitat la multiplexul din platza sa vedem cel mai tare film al momentului despre care toata lumea vorbeste: avatar. este intradevar superb. proiectia 3d m-a transpus direct in film. nu mai vazusem niciodata vreun film 3d. este o experienta magnifica ce iti trezeste toate simturile. povestea filmului este relativ simpla: un militar pe nume jack este trimis impreuna cu batalionul sau pe planeta pandora unde se afla o colonie umana, pentru a extrage resursele minerale ce au proprietati deosebite si valoreaza foarte mult. actiunea se intampla undeva in viitor. planeta pandora este populata de triburi bastinase na'vi ce traiesc in arbori imensi, in buna comuniune cu natura si traditiile lor. pandora arata ca un paradis, bogata in vegetatie luxurianta dar si animale salbatice periculoase. peisajele, culorile, toata acea vegetatie exotica si animale preistorice evoluate intrec orice imaginatie. prin tehnologia avansata, cu ajutorul unei capsule numita avatar, soldatii sunt teleportati in acea jungla preluand corpurile bastinailor na'vi. astfel jack o intalneste pe frumoasa naytiri care treptat il invata cum sa supravietuiasca in jungla si intre cei doi se naste o poveste de dragoste. insa jack este trimis cu scopul de a-i determina pe na'vi sa paraseasca marele copac in care traiesc pentru ca sub el se aflau minereurile mult dorite de pamanteni. astfel jack este prins intre datoria lui de soldat razboinic si sentimentele fata de naytiri si populatia na'vi. el isi tradeaza semenii trecand de partea bastinasilor care cu greu il accepta intre randurile lor, insa pana la urma il vad ca fiind reincarnarea unui spirit de-al lor. razboiul este iminent. oamenii ataca fara mila, fiind condusi de un necrutator general ce transforma intreaga lupta intr-o vendeta personala de razbunare, distrugand ecosistemul pandorei. in acest razboi animalele salbatice ale planetei se aliaza cu umanoizii na'vi reusind sa-i distruga pe oamenii invadatori. cu piederi mari de vieti si distrugerea habitatului natural, na'vi reusesc sa castige batalia si sa-i alunge de pe planeta lor pe pamantenii mercenari. chiar daca este un film sf de actiune plin de efecte speciale, avatar evidentiaza lumea actuala in care traim, dorinta omului de a-si insusii ceea ce nu-i apartine, de a fi razboinic, distrugator, insa evidentiaza si calitatile bune pe care unii dintre noi le avem. relatia simbiotica ce exista intre diferitele forme de viata se completeaza reciproc dezvoltand aliante pentru binele comun.