sâmbătă, 19 decembrie 2009

enigma

in the next hour i will take you with me into another world, into the world of music, spirit and meditation, turn off the light, take a deep breath and relax.
la pervazul ferestrei am facut un aranjament pentru sarbatorile de iarna din cateva cutiute metalice ce au desenate oameni de zapada, braduti, stelute si mos craciun ce suna din clopotel in sania trasa de reni. de la o prietena am primit un mic glob ce are in interior un bradut cu cadouri totul invaluit in fulgi de nea. intr-o candela ard cateva picaturi esenta de vanilie care imi parfumeaza camera. aroma senzuala, exotica a vaniliei seamana cu mirosul de caramel.
afara este ger si zapada scartaie sub bocanci. pe geam s-au format flori de gheata. sub stresinile caselor atarna turturi de gheata.
i look into the mirror see myself, i need space for my desires, have to dive into my fantasies. everything is possible cause no one has to hide beyond the invisible. je t'attends, viens voyageur.

marți, 15 decembrie 2009

winter

afara ninge. e iarna in toata regula. zapada de un alb imaculat aproape orbitor s-a asternut pe acoperisurile caselor. este destul de frig asa ca m-am baricadat in casa. ascult muzici, ma uit la seriale, citesc, scriu, chat-uiesc. zilele trecute am fost prin hipermarketuri sa ma aprovizionez, mi-am luat rontaieli si conserve. beau mult ceai verde care ma incalzeste, in plus ma fereste de gripa/virusi. beneficiile ceaiului sunt cunoscute/dovedite de milenii intregi. nu-mi place iarna, insa cum nu sta in puterea mea sa schimb clima/anotimpurile, o iau ca atare si ma adaptez sezonului/conditiilor. sunt ca un ursulet in barlog alaturi de dragii mei ursuleti de plus.
ascult artisti francezi ca: mylene farmer, patricia kaas, sondre lerche, air, tahiti 80, phoenix; sau trupe britanice: manic street preachers, pulp, travis, the verve. ca noutati am: anna ternheim, basement jaxx, the clientele. californication si dexter si-au incheiat noile sezoane terminandu-se foarte prost, asta ma dus cu gandul ca raul poate invinge, traim vremuri nesigure si nu intotdeauna sfarsitul este un happy end. oarecum ma sperie acest gand, insa nu pot schimba destinul, ce trebuie sa se intample se va intampla involuntar de vointa mea. sunt doar un simplu om ce isi urmeaza soarta si ma supun evolutiei evenimentelor. la vie est si fragile.

luni, 7 decembrie 2009

journal of a shopaholic [gay version]

o alta seara, o alta cana cu ceai verde, un alt betisor parfumat ce arde, un alt album ce curge in playlist, o alta carte pe masuta sta sa fie citita, o alta multivitamina centrum asteapta sa fie inghitita, un alt parfum imi invaluie zona gatului si incheietura mainii, un alt articol postat pe blog, o alta imbracaminte cumparata, un alt mesaj primit pe gayromeo, un alt telefon primit de la un amic, o alta partida de sex... and the beat goes on and on... tot timpul este un alt ceva si chiar daca acestea se repeta de fiecare data sunt noi, unice, individuale.
imi dau seamna ca am devenit shopaholic, aproape in fiecare zi imi cumpar cate ceva si asta-mi produce sentimente de euforie. e deja dependenta. traim in era consumerismului, suntem indemnati sa cumparam/consumam in exces doar pentru a ne satisface senzatia de bine, automultumirea. pana la urma e o senzatie falsa, putem traii foarte bine si fara atatea lucruri pe care ni le luam, insa iluzia ca devenim mai fericiti ne impinge la aceste gesturi. cred ca defapt prin asta incercam sa acoperim anumite goluri pe care le avem in viata noastra. de exemplu eu am peste 20 de parfumuri si imi doresc altele, oare nu-mi sunt de ajuns unul sau doua? la fel si cu hainele, am peste 100 de tricouri sau zeci de pantaloni, unele nu le port decat foarte rar cu toate ca imi plac, nu ma schimb mai mult de doua ori pe zi, ca doar nu fac parada modei. ma intreb: nu as fi fost la fel de fericit avand mai putine? intradevar toatea astea s-a adunat de-a lungul timpului, e dificil sa fi pus in situatia de-a alege, selecta. asa ca pastrez aproape totul si devin prizonierul obiectelor. m-as simtii sarac fara lucrurile mele ce-mi sunt dragi, dar oare chiar sunt bogat cu ele? desigur, tot acest confort pe care l-am creat este bun, e rezultatul muncii mele, imi da satisfactii, insa oare toata aceasta evolutie este intr-o directie buna sau este contrariul mascat? nu sunt in masura sa rezolv acest mister. dualitatea lucrurilor se gaseste incepand din geneza, asa functioneaza totul: ying & yang.

duminică, 6 decembrie 2009

let there be light

pentru ca am fost cuminte, am facut curat in camera, am aranjat ca totul sa arate cat mai frumos si mi-am facut ghetutele, mos nicolae a trecut si pe la mine lasandu-mi cateva cadouri: doua carti, o cutiuta metalica ce are desenat un simpatic om de zapada care este echipat cu caciula, fular si manusi verzi cu stelute aurii, ceai verde elfentau, ciocolata, biscuiti cu cacao, un pahar triunghiular de culoare rosie ce este suport pentru lumanare si o lenjerie de pat ikea in culorile mele favorite: albastru si verde ca nuantele marine. frumoasele cadouri ma fac fericit.
zilele astea am avut mai multa grija de mine, m-am papusit cu o gramada de creme pe fata, corp, maini, picioare, rezultatele se vad, arat cu 10 ani mai tanar.
deseara ies sa admir ghirlandele luminoase ce impodobesc bulevardele. imi plac feericele luminitele colorate sau albe ce sclipesc ca stelutele in intunericul noptii. let there be light יְהִי אוֹר.

miercuri, 2 decembrie 2009

the sweetest gifts

dupa ce am baut o mare cana de lapte cu ciocolata calda, nu m-am putut abtine si am desfacut o ciocolata alba cu crema cappuccino pentru a-mi potoli pofta de dulce. acum mi-e sete si am revenit la lapte. ieri am halit un set de 3 gogosi pufoase, umplute cu diferite creme si cateva cafele cu lapte, de abia am reusit sa adorm noaptea.
in ultimul timp am mers mult pe jos profitand de vremea buna de afara. asa as vrea sa o tina toata iarna, nu am nici un chef de zapada, ger. am fost prin malluri, ikea, mi-am luat un tricou albastru si boxeri albastri cu dungulite de la reserved, o fata de perna, ceai de la carturesti, o alta cutiuta si cateva carti. erau la reduceri, nu puteam sa nu cumpar.
de cateva zile ascult toata discografia sade. la anul in februarie va lansa un nou album: soldier of love. sunt 10 ani de cand superba sade nu a mai scos nici un album. imi place foarte mult muzica ei. m-am uitat si la concertul lovers live, sensibilitate si eleganta sunt cuvintele ce descriu acest show. se pare ca februarie nu va fi numai luna indragostitilor ci si luna in care cateva trupe care-mi plac vor scoate noi albume: groove armada, massive attack, midlake, sugababes.
serialele mele continua cu noi episoade la care ma uit cu regularitate. am devenit dependent de ele. oricum in viata reala nu am ce vedea, asa ca prefer sa traiesc american dream through movies.