miercuri, 25 noiembrie 2009

famous brands

amicul meu din berlin s-a tinut de cuvant, mi-a trimis doua colete cu haine, abia am putut sa le aduc acasa de grele ce au fost. cand am despachetat nu mai stiam pe unde sa pun atatea haine. iar am fost ca un copil care desface bucuros pachetele de craciun. am sortat, oprindu-mi ce mi-a placut, ce-mi venea bine, restul am dat mai departe la alti amici sa se bucure si ei. numai haine de marca: h&m, gap, abercrombie and fitch, jack& jones, energie, zara, benetton. tricouri, bluze, pulovere, jeansi, pantaloni, costum, pardesiu, camasi, caciula, curea. sunt frumoase, in trend, ma prind bine, imi plac. majoritatea sunt casual, pe stilul meu, plus cateva elegante, tocmai bune pentru anumite ocazii. chiar nu aveam in garderoba haine elegante. un amic m-a invitat odata la opera, nu am mers ca nu aveam un costum adecvat. am cateva camasi clasice, insa notiunea mea despre elegant implica stofa, costum, ceva luxos, distins. nu pot merge in asemenea locatii imbracat oricum ca o toapa.
ani de zile m-am imbracat de la magazinele second hand. in anii '90 nu existau malluri si nici branduri ca acum. singura alternativa era sh-ul unde gaseam haine de firma, originale, la preturi mici. adidas, levi's, diesel, fishbone, rocky, replay, next, gap, zara, celio, lonsdale, pepe jeans, wrangler, tom tailor, jack& jones, jake's, dockers, esprit si altele. desigur, erau purtate, modele mai vechi, insa in stare foarte buna sau aproape noi. nu mi-a fost teama de provenienta lor. asa ca hainele primite de la prietenii mei sunt demne de toata increderea. termeni ca outlet, vintage, glamour, nu-i auzisem, sh-ul era bazarul meu.
am participat la un concurs al unei reviste de shopping unde am castigat un eau de toilette play givenchy de 50ml. trebuia sa descriu acest parfum. a fost o adevarata provocare sa scriu un eseu in care sa-mi spun parerea despre play.
serile trecute am fost invitat la radisson de un suedez care mi-a pus-o. elegant si luxos acest hotel. apoi am dat curs invitatiei unui englez mergand la intercontinental. i-am tras-o de s-a suit pe pereti. ce frumos se vede bucurestiul de sus.
noile albume downloadate: enya, seal, skye, stereophonics, take that, the bravery.
my powerful presence is elegant and hedonistic.

vineri, 20 noiembrie 2009

back to black

negrul este culoarea vedeta ce predomina moda in actualul sezon. in toate magazinele in care am intrat sau revistele glossy pe care m-am uitat am vazut haine negre. nu sunt un fan al negrului, il asociez mai degraba cu stari sumbre, deprimante sau doliu, insa trebuie sa recunosc ca imi sta foarte bine cand ma imbrac intr-un pantalon, tricou, camasa sau pulover negru. cum orice femeie care se respecta trebuie sa aiba in garderoba cel putin o rochie neagra, barbatii trebuie sa aiba un pantalon sau o camasa neagra. negrul este clasic, elegant, rafinat, impozant, nemuritor. de fapt negrul nu este o culoare ci mai degraba o nuanta, fiind en vogue in orice ocazie, trend. prezent nu numai in fashion, poate fi insusi un concept de viata. mobilul meu nokia, notebook-ul, sticlele de parfum black xs, ck be, armani code, ungaro III sau a men, toate sunt black. eu prefer culorile/nuantele de albastru, verde, gri, mov, rosu, insa nu contest puterea de seductie a negrului.
serile trecute am fost invitat la lansarea celui mai recent parfum al casei by kilian: back to black. o aroma afrodisiaca, senzuala, un acord aromatic-spicy, cu note de tabac, amaretto, cireasa, zmeura si baza lemnos-ambrata. locatia a fost intr-o superba casa veche, atmosfera party-ului de inalta clasa, gustarile numai fineturi ca icre negre, creveti, crema de masline si alte bunataturi care nici nu stiam ce sunt. am bagat in mine la greu. mi-au placut foarte mult amenajarile interioare ale saloanelor, ce m-au transpus intr-o lume exclusivista, de gala. m-am intalnit cu cateva cunostinte vechi, facandu-mi placere sa le revad. atmosfera deosebita, eleganta, luxoasa si decadenta in acelasi timp, imbibata cu mirosul dulce-migdalat al parfumului, invaluia saloanele si pe toti cei prezenti la acest eveniment.
o noua editie a targului kilipirim este in plina desfasurare. am trecut sa vad ce carti/titluri ne sunt oferite, nu m-a impresionat nimic in mod deosebit, stiam cam toate cartile, totusi mi-am luat inca doua volume din ghidul xenofobului: canadienii si americanii, plus alte doua carti de la humanitas, una dintre ele fiind un roman de nick hornby. preturile sunt la jumatate fata de librarii, asta fiind marele avantaj al targului.
am umblat mult pe jos, vremea a fost acceptabila, am vrut sa fac miscare. in drumurile mele am ajuns prin mallurile baneasa, militari, afi cotroceni. bineinteles ca iar mi-am cumparat haine de la new yorker: tricouri si un hanorac albastru. erau la preturi bune. de la carturesti mi-am luat doua frumoase cutiute metalice si un ceai verde orange & yellow plum.
am cheltuit cam mult in ultimul timp, mi-am luat lucruri frumoase, insa cand am pus pe hartie adunand sumele cheltuite, am realizat ca am intrecut bugetul. cruda realitate a cifrelor m-a izbit ca un tsunami. nu imi pare rau ca am cheltuit cam tot ce aveam pe card, nu regret nimic, pana la urma am investit in mine. satisfactia pe care o am cand port hainele noi, cand ma dau cu un parfum, cand citesc o carte sau cand beau ceai, toate astea ma fac fericit. va urma o perioada in care ma voi abtine sa mai fac shopping, cel putin pana la urmatorul salariu. nu ma incanta deloc acest gand insa e strict necesar. autocontrolul, optimismul, filmele, muzica si lectura ma vor ajuta sa depasesc aceasta perioada de criza financiara. sau poate cine stie ce noroc da peste mine. i just hope for the best.

miercuri, 11 noiembrie 2009

subway riders

serile trecute dupa ce am stat toata ziua in casa uitandu-ma la seriale, mi-am zis ca trebuie sa ies afara sa fac o plimbare, sa iau aer. am fost sa ma plimb prin cismigiu. era deja intuneric, parcul aproape gol oferea o atmosfera destul de ciudata, mi-a dat sentimentul ca parca as fi in twin peaks-ul lui lynch. am traversat repede parcul, m-am bagat la metrou si am mers la afi cotroceni. este noua mea destinatie. am intrat la sephora sa testez cateva parfumuri, nu puteam trece fara sa-mi bag nasul in superbele arome fermecate, apoi la new yorker unde nu am putut rezista tentatiei de a-mi lua un t-shirt gri dark melange cu un imprimeu dragut si ceva scris + un hanorac gri asphalt cu fermoarul mov care se continua si pe gluga. le-am probat, imi veneau foarte bine, trebuia sa le cumpar. imi plac hainele new yorker, ma fac sa fiu tanar. am intrat si prin alte magazine ca sa-mi fac o idee despre tendintele de sezon, apoi am ajuns la patinoar, unde am stat cateva minute uitandu-ma la cativa baieti frumosi care patinau.
tot intr-o seara am fost la o expozitie de pictura si la alta de fotografie, apoi in drum spre casa m-am plimbat pe strazile din perimetrul rosetti-gradina icoanei. imi place mult zona asta, inca pastreaza linistea si farmecul desuet al vechiului oras.
o zi intreaga am ascultat cateva volume cafe del mar, ma duc cu gandul la mare, soare, vara, ma fac sa visez, ma relaxeaza. schimb playlistul, ascult strania, distinctiva, misterioasa voce a dragostei: julee cruise. isi mai aduce cineva aminte de ea? mysteries of love into the night, she would die for love until the end of the world. take me to the subway riders.

luni, 9 noiembrie 2009

flashforward

m-am trezit in noapte spre dimineata pentru ca visam ceva foarte urat. eram martorul unui lucru ingrozitor si plangeam. parca totul era real. din fericire era doar un cosmar. m-am uitat pe un dictionar de interpretare a viselor unde scrie ca daca plangi de mila cuiva, e semn rau, inseamna nefericire. in vis am vazut sange, este semn rau, necaz, paguba. mai era un cadavru, ceea ce e semn bun, de viata lunga. mi se par contradictorii rezultatele descifrarii visului. e posibil sa mi se intample ceva rau, sa am un necaz, insa voi trece peste si voi traii multi ani. pana la urma asta e o chestie generala, cu totii trecem prin greutati, insa viata merge inainte. eu incerc sa gandesc pozitiv, sa fiu optimist si stiu ca orice mi s-ar intampla voi gasi o solutie sa rezolv favorabil mie acea problema.
aseara am fost la teatru, am vazut 'omul perna' in regia lui radu afrim. stiam de piesa asta inca de anul trecut de la un prieten din braila, el mi-a recomandat sa o vad. laitmotivul piesei ar fi: ce e mai rau, sa mori la 5 ani sufocat de o perna sau sa traiesti pentru a fii torturat de propriii parinti si apoi ucis de fratele tau? piesa atrage atentia asupra violentei impotriva copiilor, a violentei generale a societatii contemporane si ofera loc fanteziei care sa atenueze in fictiune ororile realitatii. dincolo de toate aceste mesaje mie mi-a placut piesa pentru ca este moderna, lasand loc de interpretare.
am descoperit doua seriale noi: flashforward, despre un misterios eveniment ce cauzeaza tuturor oamenilor de pe planeta pierderea cunostintei in mod simultan timp de 2 minute si 17 secunde, adica 137 secunde. in acesta stare de inconstienta fiecare om are viziunea a ceea ce i se va intampla peste aproximativ 6 luni. o echipa de agenti fbi incep sa investigheze acest caz unic si complex. al doilea serial 'the vampire diaries' este despre doi frati vampiri, aventurile si relatiile pe care le traiesc impreuna cu alti adolescenti in micul orasel mystic falls. the vampire diaries are o coloana sonora misto, multe din trupele pe care le ascult. continui cu noi episoade din californication, dexter, fringe, nip tuck, sanctuary, the forgotten, trauma, v, white collar.
am tras noi albume/noi descoperiri: snow patrol, the killers, real estate, the mary onettes sau reeditari deluxe edition ce contin un cd bonus: grizzly bear, keane, moby.
saptamana trecuta intr-o zi ploioasa am gasit pe strada o bratara subtire din piele pe care o port la mana dreapta pentru ca imi place.
nu vreau sa stiu ce-mi rezerva viitorul. important este prezentul.


vineri, 6 noiembrie 2009

dress for the moment

in ultimele zile am ascultat mai multe albume jay-jay johanson, yann tiersen sau loreena mckennitt. e ceva special in muzica loc, ca un vis mistic. poate frigul de afara m-a facut sa fiu ceva mai interiorizat, sa ma refugiez in trairi interioare, sa reflectez asupra anumitor ganduri.
serile trecute am fost la concertul yann tiersen la sala palatului, a fost oribil. nu ma asteptam sa fie atat de naspa. daca pe disc muzica lui este o armonie de sensibilitate, in schimb ce am vazut live a fost de-a dreptul socant, o muzica progresiva, agresiva. o singura piesa am recunoscut-o: kala. m-am plictisit ingrozitor la acest concert.
un prieten mi-a dat pentru colectia mea o sticluta miniatura de gucci by gucci pour homme. intamplarea a facut sa primesc cateva esantioane fiole a acestui parfum, pe care le-am desertat in micuta sticluta. miroase bine, masculin, modern, intens, cu note fresh-chypre-tabac-lemnoase date de bergamota, violeta, frunze de tabac, patchouli, ambra si elemi. prin '98-'99 un prieten folosea gucci envy for men, printre alte parfumuri de calitate. de fiecare data cand mergeam la el, ma dadeam cu acest parfum. ani de zile mi l-am dorit, ieri mi l-am cumparat. sunt innebunit dupa mirosul lui dulce, oriental, condimentat, erotic, senzual, cu note de lavanda, cedru, vetiver, mosk, santal, coriandru, ghimbir. se preteaza perfect in sezonul rece. pentru ca am primit cateva sticle de parfum, mi-am rearanjat toate sticlele ca si cum ar fi cladirile intr-o metropola. m-am jucat de-a arhitectul si am creat un conglomerat urban din sticle de parfum.
saptamana trecuta am fost la noul mall afi palace cotroceni pentru a vedea cum este si ce branduri au deschis noi magazine acolo. nu m-a impresionat cu nimic noul mall, tot baneasa mi se pare cel mai luxos si stilat. totusi o parte din brandurile mele favorite: new yorker, pull & bear, reserved se gasesc aici. se pare ca si springfield, insa eu nu l-am reperat. cum nu ma pot abtine, tentat de frenezia cumparaturilor, mi-am luat de la new yorker o pereche de pantaloni negri care vin mulati pe mine, o bluza cu dungi gri-albastru turcoaz si o geaca groasa de iarna, iar de la reserved pantaloni gri. prietenii ma intreaba unde imi mai incap atatea haine, unde le mai bag in mica mea camera. impachetate frumos si ordonat, un pic cam inghesuite ce-i drept, le gasesc loc in dulap si pe rafturi. am alta solutie? un prieten din berlin mi-a promis ca imi va trimite un sac cu haine. atunci va fi o adevarata incercare si triaj.
de cateva saptamani apare marea enciclopedie, statele lumii, insumand un atlas geografic, ghid turistic, istoric, cultural, economic, o calatorie fascinanta de-a lungul continentelor si tarilor. am aflat multe lucruri interesante care imi imbogatesc cunostintele generale. adevarul scoate colectia pictori de geniu, in care ne prezinta viata si opera unor pictori faimosi. pana acum mi-am luat picasso, van gogh, monet, goya si grigorescu. sper sa fie editati marii pictori ce au apartinut curentelor: impresionism, neoimpresionism, stilul 1900, fovism, expresionism, cubism, abstract sau suprarealism, care imi plac foarte mult.
ultimele albume intrate in fonoteca mea: brett anderson, caroline, loreena mckennitt, morrissey, norah jones, olga, robbie williams, snow patrol, tori amos.
ieri seara m-am intalnit cu un prieten din tulcea, am fost intr-un pub din curtea berarilor, unde am baut un redd's. el calatoreste destul de mult si mi-a povestit prin ce locuri/tari a mai fost. amandoi suntem fani budapest si ne plac maghiarii. frumosi barbati, dotati si futaciosi.
in rest, sunt prins zilnic cu serialele mele. au inceput doua noi: white collar, cu un tip frumos, destept si smecher, ce ajuta un agent fbi sa rezolve cazurile si v, cu extraterestri care au venit pe terra chipurile sa ne fie prieteni, sa ne ajute, insa ascund ei ceva. sa vedem cum evolueaza.
a cold breeze is blowing, makes my soul freeze, the door is locked and there's no key...but i'm dress for the moment.